Deset mjeseci zatvora za Francuza koji je lažno prijetio bombom u avionu

Deset mjeseci zatvora za Francuza koji je lažno prijetio bombom u avionu
Foto: Hina

FRANCUZ koji je kasnio na let iz Londona prema Los Angelesu pokušao je odgoditi let pozivom policiji da se u avionu nalazi bomba.

Knjižničar Jacob Meir Abdellak, koji živi u istočnom Londonu, uputio je prijeteći poziv samo osam minuta prije leta Norwegian Aira 11. svibnja. Učinio je to jer je jako kasnio, a osoblje mu nije dopustilo da se ukrca, čulo se na sudu.

Svi putnici morali na još jednu kontrolu

Zbog njegove smicalice svi su putnici morali još jednom na pregled, a let je kasnio sat i pol.

Istražitelji su na aerodromu Gatwick u Londonu otkrili kako je lažni poziv upućen s istoga broja s kojeg je Abdellak rezervirao svoju avionsku kartu. Kad se Abdellak vratio na aerodrom kako bi drugim letom otišao u SAD, policija ga je uhitila.

Naknadno je tvrdio kako je izgubio SIM karticu iz tog telefona, no u utorak se na sudu izjasnio krivim te je osuđen na 10 mjeseci zatvora.

"Najgora odluka u njegovom životu"

''Ovo je zaista bila smiješna odluka Abdellaka koji je izmislio vrlo opasne tvrdnje samo radi svoje koristi'', rekao je glavni policijski istražitelj Marc Clothier.

''Kasnio je na svoj let i pomislio da bi bila dobra ideja lažirati prijetnju bombom, međutim završilo je kao najgora odluka u njegovom životu'', zaključio je Clothier.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara