Svjedok lančanog sudara kod Ivanje Reke: Bilo je kao u filmovima katastrofe!

Foto: Goran Mehkek / Cropix

U LANČANOM sudaru na obilaznici na mostu kod čvora Ivanja Reka jutros, u smjeru istoka, oko 7.25 sati ozlijeđeno je više osoba.

Prema najnovijim podacima iz policije u prometnoj nesreći je sudjelovalo 20 osobnih i sedam teretnih vozila. Tri su osobe lakše, a četiri teže ozlijeđene te im je liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb i u Klinici za traumatologiju.

Najgore je prošlo vozilo City Expressa čijem su vozaču polomljene obje ruke i noge, a vozilom Hitne odmah je prevezena i jedna trudnica.

Uzrok nesreće su prevelika brzina i gusta magla, a zbog nesreće je došlo i do zastoja u prometu koji je uzrokovao nastanak kilometarskih kolona.

Otežano se prometovalo i na istome mjestu u smjeru zapada, gdje je također došlo do sudara i to triju teretnih vozila i jednog automobila. U tom je sudaru lakše ozlijeđeno 4-godišnje dijete te još dvoje ljudi.

20 minuta nakon nesreće na mjesto događaja stigao jedan jedini policajac?

Jedan od očevidaca, međutim, javio se redakciji Indexa odmah nakon nesreće tvrdeći da su njene posljedice zapravo puno veće. "Cijela scena podsjećala je na filmove katastrofe. U nesreći je sudjelovalo najmanje 40 vozila, a teško su ozlijeđene najmanje dvije osobe. Ja i prijatelj izbrojali smo 26 teško oštećenih automobila", ispričao je za Index.

Naš očevidac je ogorčen jer je, kako nam je kazao, 20 minuta nakon nesreće na mjesto događaja stigao jedan jedini policajac, dok je iz Hitne pomoći stiglo šest vozila.

Drugi svjedok ispričao je za Index kako je kolona koja je nastala nakon nesreće duga nekoliko kilometara, a ljudi koji su se u njoj zatekli, ugasili su svoja vozila.

Treći očevidac ustvrdio je, pak, kako je u nesreći stradalo 26 vozila s jedne strane autoceste, dok ih je s druge stradalo osam.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara