Desetogodišnja žrtva silovanja u Indiji prisiljena roditi: Optuženi stric nije otac djeteta

Desetogodišnja žrtva silovanja u Indiji prisiljena roditi: Optuženi stric nije otac djeteta
Screenshot: Ilustracija
 
SLUČAJ silovanja desetogodišnje djevojčice u Indiji, koja je bila prisiljena roditi zlostavljačevo dijete, dobio je neočekivani preokret, javlja BBC.
 
Neimenovana desetogodišnjakinja morala je roditi dijete svog napadača prošlog mjeseca prema odredbi Vrhovnog suda. Žrtva nije znala da je trudna jer joj je obitelj govorila da ima kamen u trbuhu. 
 
Djevojčica je izjavila da ju je u posljednjih sedam mjeseci nekoliko puta silovao njezin stric, koji je na sudu priznao krivnju. Međutim, slučaj je ponovno otvoren jer je DNA testiranje bebe pokazalo da optuženi stric nije njezin otac.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Poražavajuća statistika: Svakih 13 sati silovano dijete mlađe od 10 godina
 
"Do ovog trenutka nitko nije ni pomislio da postoji neka druga mogućnost. Djevojčica je svjedočila i vrlo jasno imenovala strica te otkrila činjenice o zlostavljanju", rekao je u srijedu za BBC jedan od službenika u istrazi. Policija je u utorak ponovo posjetila žrtvinu obitelj, a zatražit će još jednu forenzičku provjeru kako bi potvrdili rezultate DNA testa.
 
Prema indijskom zakonu, prekid trudnoće nije dopušten nakon što fetus navrši 20 tjedana. Iznimno se pobačaj može obaviti ako je majka u životnoj opasnosti. Spolno zlostavljanje djece često je u Indiji, a statistički podaci su poražavajući.
 
U Indiji je svakih 155 minuta silovano jedno dijete mlađe od 16 godina, a svakih 13 sati dijete mlađe od 10 godina. U 2015. prijavljeno je gotovo 11 000 slučajeva silovanja maloljetnika, no aktivisti tvrde da je brojka veća, ali je puno neprijavljenih slučajeva. U 50 posto slučajeva silovatelj je osoba koju dijete poznaje, nerijetko član obitelji. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara