Desetogodišnjakinja iz Crne Gore kolegama iz razreda dala "speed", jednom dječaku pozlilo

Desetogodišnjakinja iz Crne Gore kolegama iz razreda dala "speed", jednom dječaku  pozlilo

Foto: Ilustracija

NAKON što je u ponedjeljak popodne crnogorskom dječaku u osnovnoj školi "Vuko Jovović" pozlilo, prebačen je u bolnicu. Pretragama je ustanovljeno kako su se u urinu dječaka nalazili tragovi psihoaktivnih supstanci, piše crnogorski portal Vijesti.me.

Zdravstveno stanje desetogodišnjaka iz Danilovgrada sada je stabilno, a on se i dalje nalazi na liječenju na internom odjelu kliničke bolnice u Podgorici, iz koje će biti otpušten kada pedijatar odluči da se osnovnoškolac u potpunosti oporavio.

Ravnateljica kliničkog centra, liječnica Vesna Miranović rekla je da je desetogodišnjak po primitku u bolnicu imao povišenu temperaturu, bio je konfuzan i dezorijentiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo laboratorijsko ispitivanje njegova urina pokazalo je tragove marihuane i metamfetamina, dok je drugi uzorak pokazao samo prisutnost metamfetamina.

Drogu u školu donijela jedna djevojčica?

Nakon šokantnih rezultata medicinskih pretraga obaviještena je socijalna služba, kao i policija koja je odmah pokrenula istragu, kojom je naknadno, nakon razgovora sa samim dječakom, susjedima, roditeljima djece i školskim kolegama ustvrđeno kako je drogu u školu najvjerojatnije donijela jedna djevojčica.

Prema prvim rezultatima istrage, kojom se policija opsežno bavi od četvrtka, čini se kako je dvije tablete sintetskog "speeda" u školu donijela jedna učenica, i drogu zatim ponudila dječacima iz razreda. Jedan školarac tabletu je odbio, no predozirani mališan prihvatio je ponudu i iz radoznalosti popio, kako ju je nazvao, "šumeću tabletu".

Daljnjim istraživanjem ovog šokantnog incidenta policija će pokušati otkriti kako je moguće da je djevojčica za koju se vjeruje da je tablete donijela u školu, došla u posjed tako opasne droge.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara