Detalji nesreće u Slavoniji: Dva mladića ispala su iz auta, jedan je poginuo

Detalji nesreće u Slavoniji: Dva mladića ispala su iz auta, jedan je poginuo
Ne radi se o točnom već približnom mjestu nesreće Screenshot: Google Maps

JUČER oko 15.30 na državnoj cesti između mjesta Otok-Slakovci, nedaleko od Vinkovaca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač osobnog automobila smrtno stradao, a suvozač je lakše ozlijeđen.

Naime, nakon obavljenog očevida, utvrđeno je da je 24-godišnjak iz Slakovaca upravljao osobnim vozilom te je izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u kanal uz cestu, uslijed čega je vozač smrtno stradao, a 22-godišnjak, također iz Slakovaca, lakše je ozlijeđen. Oba sudionika prometne nesreće su ispala iz vozila jer nisu koristila sigurnosni pojas.

"Stoga sudionike u prometu na cestama želimo obavijestiti da je ovo druga prometne nesreća u nizu kod koje je vozač smrtno stradao pri ispadanju iz vozila u prevrtanju jer nije koristio sigurnosni pojas", piše policija u priopćenju.

"Želimo istaknuti da je pravilno korištenje sigurnosnog pojasa u vozilu, prema uputama proizvođača, odgovornost svih vozača i putnika u prometu na cestama koji se prevoze na sjedalima koja imaju ugrađene sigurnosne pojaseve.

Policijski službenici i na dalje će provoditi pojačanu kontrolu i nadzor prometa usmjerenu na korištenje sigurnosnog pojasa, distrakciju, nedopuštenu brzinu kretanja vozila i upravljanje vozilom s prisutnošću alkohola u organizmu kao glavnim uzročnicima najtežih prometnih nesreća", stoji u priopćenju policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara