Detalji nesreće u Splitu: Žena prelazila cestu preko četiri trake, poginula je

Detalji nesreće u Splitu: Žena prelazila cestu preko četiri trake, poginula je
Foto: Dalmacija Danas

DOVRŠEN je očevid prometne nesreće koja se u nedjelju u 22:13 sati dogodila na Poljičkoj cesti kod zgrade HEP-a u Splitu. Očevidom je rukovodila dežurna zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Splitu u suradnji s policijskim službenicima i stalnim sudskim prometnim vještakom, a utvrđeno je da je preminula pješakinja cestu prelazila izvan obilježenog pješačkog prijelaza, piše Dalmacija Danas.

“Prema dosad utvrđenom, prometna nesreća se dogodila na način da je vozač motocikla (1995.) marke Yamaha splitskih registarskih oznaka krećući se Poljičkom cestom kod br. 73 iz smjera istoka u smjeru zapada vozeći lijevom srednjom prometnom trakom, neutvrđenom brzinom na 60 metara prije obilježenog pješačkog prijelaza udario pješakinju (1974.) koja se kretala iz smjera juga u smjeru sjevera izvan obilježenog pješačkog prijelaza, a kojom prilikom je iz svog smjera prešla četiri prometne trake te nastavila kretanje uslijed čega je motocikl udario u pješakinju. Na mjestu prometne nesreće utvrđeno je da su pješakinja i vozač motocikla kolima Hitne pomoći odvezeni u bolnicu, a pješakinja je preminula u bolnici u 23.06 sati”, priopćili su iz DORH-a.

Dežurna zamjenica općinskog državnog odvjetnika izdala je nalog za prometno-tehničko vještačenje, obdukciju tijela preminule te izuzimanje krvi i urina vozača motocikla.

 


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara