Detalji o nastavniku koji je dirao curice u Novom Marofu: Bio je i ravnatelj

Detalji o nastavniku koji je dirao curice u Novom Marofu: Bio je i ravnatelj
Screenshot/video: RTL

PROFESOR informatike iz osnovne škole u Novom Marofu snimljen je kako neprimjereno dodiruje djevojčice od 11 i 12 godina i laska im da su "komadi" i ljepotice, objavljeno je jučer u "Potrazi" RTL-a. 

Na temelju te snimke policije je krenula u istragu i ispitala osam djevojčica koje je nastavnik navodno seksualno uznemiravao. 

Otac jedne od djevojčica: Zlostavlja ih cijelu godinu

"To traje od početka školske godine, a curice su odlučile progovoriti kada ih je počeo dirati po stražnjici. Tek tada su skupile hrabrost i o svemu progovorile razrednici", rekao je za Index otac jedne od djevojčica koje su prijavile nastavnika. Tvrdi i da ovo nije prva generacija djevojčica koje je profesor informatike zlostavljao, odnosno dodirivao ih po rukama, nogama i stražnjici.

"To traje već desetak godina i u školi su znali, ali su ga štitili", iznio je i teške optužbe na račun novomarofske osnovne škole i ravnatelja Anđelka Bošnjaka. Ravnatelj te optužbe odbija.

Ravnatelj: Nisam znao, predavao je i mojim kćerima

"Pa i mojim kćerima je predavao. Kada sam saznao za slučaj, pitao sam i njih je li se takvo što događalo i rekle su mi da nije nikada. Molim onoga tko tvrdi da sam znao da dođe i kaže mi kada me je obavijestio o tome. Nitko, nikada, mi nije rekao ni riječ o tome. Ako je netko od roditelja nešto znao, morao je to prijaviti", rekao je ravnatelj Bošnjak za Index.

Otkrio nam je i da je upravo prijavljeni nastavnik bio njegov prethodnik na mjestu ravnatelja.

I supruga nastavnika koji dira djevojčice radi u školi, i to kao pedagogica

"Pet godina je bio ravnatelj. I supruga mu radi u školi kao pedagogica. Svi smo u šoku", rekao je ravnatelj te naglasio da je osobno odnio prijavu u Ministarstvo obrazovanja i obavijestio policiju, Centar za socijalni rad te čak i gradonačelnika. Želio je, kaže, da svi odmah imaju sve informacije.

Roditelji mu ipak ne vjeruju. Sigurni su da je morao znati što se u školi događa. Nisu zadovoljni ni kako je škola postupala prema učenicama.

Otac djevojčice: Rekli su učenicama da sve zaborave

"Psihologica i defektologica su zvale curice na razgovor i govorile im da je najbolje da sve zaborave i da će se profesor vratiti u školu. Može se reći da su ih zastrašivale i zato sam svom djetetu zabranio da razgovara s njima", rekao je otac jedne od djevojčica. Tvrdi i da zna za slučaj jedne djevojke, danas sedamnaestogodišnjakinje, koju je nastavnik informatike seksualno uznemiravao kada je bila djevojčica, ali tvrdi da njoj roditelji ne dozvoljavaju da svjedoči. 

I nastavnik informatike i njegova supruga pedagogica su na bolovanju

U školskom ispitivanju djevojčica nije sudjelovala i pedagogica, supruga optuženog nastavnika.

"Ona nije ništa znala. Nije znala što se događa ni kada joj je suprug otišao kod liječnika i otvorio bolovanje. Zaustavila me na hodniku i pitala što je bilo, ali nisam joj htio reći. I ona je sada na bolovanju", rekao nam je ravnatelj Bošnjak. 

Roditelji ni u to nisu uvjereni i smatraju da je škola štitila nastavnika i pokušavala krivnju prebaciti na djevojčice.

"Pitao sam kćer zašto mi nije prije rekla, a ona mi je odgovorila da ju je bilo sram i strah da će joj se ako progovori osvećivati na ocjenama", rekao je otac zlostavljane djevojčice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara