Detalji presude splitskom ubojici: Majka čuvala stražu, on pljačkao crkve

Detalji presude splitskom ubojici: Majka čuvala stražu, on pljačkao crkve
Screenshot: Nova TV

FILIP Zavadlav, osumnjičeni za trostruko teško ubojstvo u Splitu, osuđen je s majkom prije pet godina na splitskom Općinskom sudu za dvije krađe po splitskim crkvama, od kojih je jedna ostala u pokušaju. Filip je dobio godinu dana uvjetno s rokom kušnje, a majka također godinu dana s tim da joj je dan rok kušnje od četiri godine. Na presudu se nisu ni žalili, piše Dalmatinski portal.

U presudi se navodi da je u noći na 13. ožujka 2014. Filip Zavadlav provalio u Kršćansku proročansku crkvu Maranatha u Paraćevoj te ukrao 1100 kuna, dvije digitalne videokamere i diktafon, ukupne vrijednosti 11 tisuća kuna. Majka je čuvala stražu. 

Samo četiri dana kasnije provalio je u Evanđeosku pentekostnu crkvu Radosna vijest u Ulici Kneza Mislava. Ništa nije uzeo jer je domarka čula buku pa su pobjegli. 

On sam je osuđen i za krađu bicikla u prizemlju zgrade u Stepinčevoj ulici. 

Osim za krađe, splitski Općinski sud mu je sudio i za prikrivanje, odnosno kupovinu stvari za koju je znao da je ukradena. Radilo se o biciklu od 200 kuna. Za to je osuđen na uvjetnu kaznu od tri mjeseca zatvora s rokom kušnje od godinu dana.   

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za ubojstva u Splitu instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: split ubojstvo

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara