DETALJI TRAGEDIJE KOD ĐAKOVA Bočni zid je popustilo i zato je pao silos koji je ubio oca i sina

DETALJI TRAGEDIJE KOD ĐAKOVA Bočni zid je popustilo i zato je pao silos koji je ubio oca i sina

Foto: Davor Javorović/ Pixsell

NARUŠAVANJE statike bočnog zida uzrok je urušavanja silosa u Đurđancima, kod Đakova, u kojemu su u srijedu poginula dvojica muškaraca, a treći je teško ozlijeđen, izvijestila je u četvrtak osječko-baranjska Policijska uprava.

Policija navodi kako se prilikom čišćenja tla u prostoru unutarnjeg dijela silosa na farmi u Đurđancima u srijedu oko 17 sati, uslijed narušavanja statike bočnog zida, urušio dio zida izrađen od betonskih blokova.

Dijelovi zida pali su na trojicu muškaraca, a uslijed višestrukih ozljeda na mjestu događaja poginuli su 71-godišnjak i 32-godišnjak, dok je ozlijeđenom 30-godišnjaku pružena liječnička pomoć u osječkoj bolnici, gdje je utvrđeno da je zadobio teške ozlijede, odnosno otvoreni prijelom potkoljenice noge.

Mrtva tijela 71-godišnjaka i 32-godišnjaka također su prevezena u osječki KBC radi obdukcije, a policija nastavlja daljnji rad na utvrđivanju okolnosti ovog tragičnog događaja.

Podsjetimo, sinoć se neslužbeno doznalo da su poginuli otac i sin - Stipo i Goran Markić.

Otac i sin Markić široj javnosti poznati su po prosvjedu kojeg su 2015. članovi njihove obitelji održali pred Ministarstvom poljoprivrede u Zagrebu. Naime, tada su na livadu pokraj zgrade ministarstva doveli pet bikova kako bi ukazali na nepravilnosti pri dodjeli poljoprivrednog zemljišta.

U tijeku je policijski očevid, nakon kojeg bi trebalo biti poznato više detalja ove nesreće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara