Detalji tragedije na A1: Mladi vojnik iz Virovitice izašao iz vozila i poginuo

Detalji tragedije na A1: Mladi vojnik iz Virovitice izašao iz vozila i poginuo
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

DANAS oko 14.30 na 27. kilometru autoceste Zagreb-Karlovac dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je život izgubio vojnik koji je izašao iz vozila.

Poginuo je vojni policajac koji je bio u pratnji oklopnjaka Patria. Do nesreće je došlo kad je vojnik izašao iz vozila između Jaske i Draganića. Na njega je naletio civilni kamion.

O nesreći se oglasilo Ministarstvo obrane.

MORH: Udario ga je civilni kamion u zaustavnom traku

"Pripadnik Pukovnije vojne policije smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 11. rujna 2019. oko 15 sati na autocesti između Jastrebarskog i Desinca.

Preminuo je od posljedica teških tjelesnih ozljeda koje je zadobio uslijed udara civilnog kamiona na zaustavnom traku.

Nesreća se dogodila prilikom obavljanja službene zadaće praćenja kolone borbenih oklopnih vozila Hrvatske kopnene vojske.

Ministarstvo obrane izražava žaljenje zbog nesretnog događaja i izražava sućut obitelji", priopćili su iz MORH-a.

Poginuo 25-godišnji vojni policajac

MORH je izvijestio da je poginuo pripadnik Pukovnije vojne policije, pozornik Josip Perić.

Rođen je 1994. godine u Virovitici. Pristupio je Hrvatskoj vojsci 2014. godine. Tijekom vojne službe bio je pripadnik Pješačke pukovnije i Bojne Vukovi, a od 2016. pripadnik je Pukovnije vojne policije. Pozornik Perić bio je uzoran vojnik, a za svoj rad i uspješno izvršavanje zadaća bio je pohvaljivan i ocjenjivan najboljim ocjenama.

Ministar Krstičević i general Šundov izrazili sućut obitelji 

Povodom nesretnog događaja u kojem je smrtno stradao pripadnik vojne policije, pozornik Josip Perić, potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov uputili su u srijedu sućut njegovoj obitelji.

"S dubokom boli primio sam ovu žalosnu vijest koja je pogodila cijelu obitelj Hrvatske vojske. Suosjećamo s vama u ovim teškim trenutcima koji sve nas ostavljaju bez riječi", stoji u poruci potpredsjednika vlade i ministra obrane Damira Krstičevića.

"Naš dragi Josip napustio nas je časno obnašajući svoju dužnost kao uzoran vojnik i pravi profesionalac. Zajedno s vama dijelimo tugu i bol zbog Josipa, koji će zauvijek ostati u našem sjećanju. Počivao u miru", navodi ministar.

"Poštovana obitelji Perić, duboko sam dirnut tužnom viješću o tragičnoj smrti Vašeg sina Josipa, a našeg cijenjenog vojnika. U svoje ime i u ime svih pripadnika Hrvatske vojske izražavam najiskreniju ljudsku sućut. Duboko suosjećamo s vašom boli", stoji, uz ostalo, u poruci sućuti načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirka Šundova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara