DETALJI TRAGEDIJE U DARUVARU Dječak biciklom udario auto kojeg je vozio maturant, umro je na licu mjesta

DETALJI TRAGEDIJE U DARUVARU Dječak biciklom udario auto kojeg je vozio maturant, umro je na licu mjesta

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

DANAS je u Daruvaru u teškoj prometnoj nesreći smrtno stradao devetogodišnji dječak.

Nesreća se dogodila na križanju Podborske i Strme ulice.

Maturant upravljao autom koji je udario u dječaka

Prema navodu policije, dječak je vozio bicikl makadamskom prilaznom cestom iz smjera Daruvarskog jezera. Dolaskom do asfaltiranog raskrižja i Ulice Podborje nije se zaustavio i udario je u desna bočna vrata osobnog automobila kojim je upravljao maturant daruvarske Tehničke škole.

Nakon udarca, dječak je odbačen na desnu bankinu i smrtno je stradao na mjestu događaja. Vozilo je sletjelo u lijevi putni jarak i udarilo u drveni stup električne mreže, pri čemu je 19-godišnji maturant zadobio tešku tjelesnu ozljedu.

O nesretnom događaju na Facebooku se oglasila i ravnateljica Tehničke škole.

"S velikim žaljenjem obavještavam vas da se dogodila velika tragedija. Sve tri srednje škole u Daruvaru svake godine organiziraju program za maturante na zadnji dan nastave na sportskim terenima „Sokol“. Predviđeno trajanje bilo je od 8:00 do 13:00 sati prema programu koji su dobili svi razrednici i u kojem su navedene sve aktivnosti za učenike. Program je završio nešto prije 13 sati i stručne suradnice koje su cijelo vrijeme bile s učenicima i nastavnicima izvijestile su me da je sve prošlo u redu i da su se učenici razišli kućama. Oko 15:00 sati nazvala me stručna suradnica i javila da je naš učenik izazvao prometnu nezgodu sa smrtnim ishodom. Prestrašno i pretužno je to što se dogodilo i nemam riječi kojima bih iskazala tugu i žaljenje koje osjećaju svi učenici i zaposlenici Tehničke škole Daruvar. Iako sam svjesna da je gubitak nenadoknadiv, obitelji izražavam najiskreniju sućut", napisala je ravnateljica škole Sanja Klubička.


Policija navodi da je ovo treća nesreća sa smrtnom posljedicom ove godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara