Detaljni uvid u zvjerstva ISIS-a u Iraku: Djecu drže kao robove, tjeraju na ubojstva, muče i siluju

Detaljni uvid u zvjerstva ISIS-a u Iraku: Djecu drže kao robove, tjeraju na ubojstva, muče i siluju

Screenshot: YouTube

DŽIHADISTI Islamske države samo u Iraku kao robove drže više od 3.500 ljudi, pokazuje izvješće Ujedinjenih narode, u kojem se upozorava da je nasilje nad civilima i mučenje u toj zemlji doseglo razinu "ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti pa čak i genocida".

Prema najnovijem izvještaju, od početka 2014. godine u Iraku je ubijeno najmanje 18.800 civila, a više od 3,2 milijuna ljudi je razmješteno i prisiljeno na bijeg iz svojih domova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako se navodi u izvještaju, dokazi o egzekucijama, ubojstvima vatrenim oružjem i obezglavljenjima ukazuju na sistematsko nasilje koje provodi ISIS.

Izvještaj daje detaljni uvid u nasilje koje svakodnevno počinjavaju džihadisti ISIS-a, ali i ostale strane umiješane u rat u toj zemlji te uključuje samo one događaje koje je UN uspio provjeriti i koji dolaze iz povjerljivih i vjerodostojnih izvora.

UN je potvrdio kako je u lipnju prošle godine u samo jednom danu u Mosulu oteto preko 800 djece i odvedeno u ISIS-ove kampove za vojno treniranje. Djeca koja su to odbila učiniti bila su mučena, pa čak i silovana. U kolovozu je ISIS pogubio 18 djece koja su pokušala pobjeći iz provincije Anbar i vratiti se svojim domovima. U još jednom strašnom incidentu djeca su prisiljavana da pogube 15 ratnika ISIS-a koji su također pokušali pobjeći.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara