Devetero Talijana ubijeno, jedan nestao u krvavom napadu u Bangladešu

Devetero Talijana ubijeno, jedan nestao u krvavom napadu u Bangladešu

Screenshot: YouTube

DEVETERO Talijana ubijeno je u petak navečer u terorističkom napadu koji se dogodio u restoranu u bangladeškom glavnom gradu Dhaki, dok se jedna osoba vodi kao nestala, objavio je u subotu talijanski ministar vanjskih poslova Paolo Gentiloni.

 Teroristi Islamske države, koji su izvršili napad, ubili su 20-ero ljudi, među kojima su većinom bili stranci, u restoranu u Dhaki prije nego li su snage sigurnosti zauzele zgradu i okončale 12-osatnu talačku krizu.

"Identificirali smo devetero (Talijana) ubijenih, jedna osoba se vodi nestalom i možda se skriva ili se nalazi među ranjenima...tragamo za njom", kazao je talijanski šef diplomacije dodavši da se ta osoba nalazila u restoranu u trenutku napada, no nije među 20 žrtava.

Ministar je kazao kako su obitelji ubijenih obaviještene o događaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski premijer Matteo Renzi ranije je izjavio kako je Italija poput obitelji pretrpjela bolan gubitak svojih ubijenih državljana, no istaknuo je da nisu dovedene u pitanje društvene vrijednosti za koje se njegova zemlja zalaže te da je ona nakon ovog napada još jača.

Papa Franjo također je osudio ovaj teroristički napad kao "barbarski čin koji je protivan Bogu i čovječanstvu", u telegramu sućuti koji je poslao u Bangladeš.

U noći s petka na subotu, napadači koji su upali u restoran uzevši ljude koje su tamo zatekli kao taoce ubili su naposljetku 20-ero ljudi, pretežito hladnim oružjem, prije nego li su upale snage sigurnosti koje su ih svladale, pri čemu je šest napadača ubijeno.

Odgovornost za napad preuzela je teroristička Islamska država.      
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara