Devetorici osumnjičenika za ratni zločin određen pritvor od 48 sati

DEVETORICA mještana Borova, koji su danas uhićeni zbog sumnje da su 1991. godine kao pripadnici policije tzv. "SAO Krajine" počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva, privedeni su večeras dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru koji im je, nakon saslušanja, odredio pritvor u trajanju od 48 sati.

U tom razdoblju županijsko državno odvjetništvo mora podnijeti istražni zahtjev, rekao je dežurni istražni sudac Nikola Bešenski.

Nalog za njihovo uhićenje izdao je županijski državni odvjetnik Vukovarsko-srijemske županije Božidar Piljić. Prema njegovim riječima, na popisu osumnjičenih za ratne zločine počinjene u jesen 1991. godine u Borovu nalazi se trinaest osoba, od kojih su četiri sudu i policiji nedostupne.

Među devetoricom uhićenika nalazi se i jedan djelatni policajac MUP-a RH.

U zgradi nekadašnjeg kina u Borovu, mjestu udaljenom svega nekoliko kilometara od Vukovara i naseljenog većinskim srpskim stanovništvom, vlasti tzv."SAO Krajine" oformile sa 1991. godine logor u koji su dovođeni hrvatski branitelji i civili, tamo mučeni a neki i ubijeni.

Nakon saslušanja u istražnom centru Županijskog suda u Vukovaru, uhićenici su sprovedeni u Okružni zatvor u Osijeku.

(Hina) žd jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara