Dezinsekcija i deratizacija makarskog smeća

NA PRIVREMENU odlagalištu makarskog smeća na otvorenom prostoru "Agrokora" na Voliciji u Makarskoj splitsko poduzeće CIAN obavilo je dezinsekciju i deratizaciju, doznaje se danas od direktora Komunalnog Željka Bagarića.

Konačnog rješenja za odlaganje smeća još nema, a komunalna poduzeća s Makarskog primorja očekuju od Županije, t.j. Ekostožera da nađe rješenje za odlaganje otpada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
I u drugim mjestima Makarskog primorja stanje je slično. U Brelima se smeće ne kupi već 12 dana, a dva kamiona puna otpada su premještena s Krička jer je u blizini osnovna škola, kazao je direktor Komunalnog poduzeća "Greben" Jure Tomaš. Što će sa smećem biti sutra i idućih dana ne zna se, a za nešto više od mjesec dana u Brela počinju stizati prvi ovosezonski turisti.

Komunalni otpad u Baškoj Vodi djelomice se prikuplja i povremeno odvozi na odlagalište iznad mjesta na kojemu se smeće pali, rekao je Tonči Ćorić, direktor Komunalnog poduzeća "Gradina".

Ivo Vodanović, direktor Komunalnog poduzeća u Podgori, kaže kako je iz Podgore od početka godine samo jednom smeće odvezeno na odlagalište. Kamioni su puni smeća koji se ne odvoze. Krupno smeće već tri mjeseca nije maknuto s podgorskih prostora i ulica, a takvo stanje otežava činjenica što je komunalno poduzeće privatno. Novonabavljeni stroj za otpad još je zapakiran, jer nije pronađena lokacija za njegovo postavljanje, kaže Vodanović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara