Dijete Hrabrost dobilo je stotine poruka: "Kad se pojave superjunaci među učenicima, znam da ima nade"

Dijete Hrabrost dobilo je stotine poruka: "Kad se pojave superjunaci među učenicima, znam da ima nade"

Foto: Index, OS Matija Gubec

POZVALI smo jučer čitatelje da pruže podršku djetetu koje je snimilo Krešimira Bagarića, vjeroučitelja koji je strastveno širio mržnju jednom zagrebačkom osnovnoškolskom učionicom.

Dijete, ide u osmi razred osnovne škole, ali još uvijek je dijete, pokazalo je iznimnu hrabrost. Suočeno s mahnitanjem svog vjeroučitelja, osobe s autoritetom, to je dijete napravilo ispravnu stvar. Snimilo je njegov ispad koji vjerojatno nije prvi i dostavilo snimku Indexu.

> IMAMO SNIMKU Vjeroučitelj djeci u Zagrebu: "Mesića i Pusićku treba strijeljati i baciti u septičku jamu"

> DORH zatražio istragu zbog vjeroučitelja koji poziva na strijeljanje

> Dijete Hrabrost

> Je li sad napokon jasno zašto vjeronauk mora hitno van iz javnih škola?

Objavljujemo samo dio poruka koje smo dobili jer smo ih zaprimili jako puno.

"Čuvaj ovo buntovništvo koje imaš u sebi"

"Svaka čast, lega! Hvala ti na hrabrosti i zdravom razumu! Jedino ako svi budemo takva govna nazivali pravim imenom i ne sjedili mirno, imamo neke šanse ostati normalni."

"Sinko moj,
imaš si veća muda od većine tvojih školskih drugova, učitelja, I građana ove zemlje. To buntovništvo što imaš u sebi, čuvaj ga i daj mu zraka svaki dan koji prolazi, jer s time ne slijediš stado, kako bi oni htjeli, nego svoju pamet, svoju glavu I misli. Želim ti sve najbolje."

"Dijete hrabro, divim ti se!Ni u jednom trenutku nemoj posumnjati u svoju odluku, u sebe! Krila ponosa neka te nose-ti si jedinstvena pojava u našoj mržnjom impregniranoj sredini. Osjećaj ponosa me preplavljuje, kao čovjeka i majku i vjerujem da je tvoja majka danas najponosnija žena u RH! I nemoj dati da tvoju čistu dušu uprlja sve to zlo oko tebe."

"Bravo za hrabrost i hvala u ime sve one djece koja takve gadosti neće morati slušati.
Svaka čast!
Sretno!"

"Svaka čast! Ja se trudim odgajat svoju dicu da jednog dana budu tako hrabri kao Ti! Drži se i samo naprid! Čestitam!!!!!"

"Ti si nadahnuće drugima"

"Bravo za dječaka/djevojčicu.
Kad bi barem dio našeg naroda bio upola hrabar ova država bi procvjetala.

Svaka ti čast, ne samo da si otkrio nemoralnost već si i nadahnuo mnoštvo drugih da učine isto sto i ti."

"Bravo! Svjetlo si u mraku."

"Postupak ovog osnovnoškolca zaista je za svaku pohvalu i nagradu, vrijedan poštovanja, (naročito kada se uzme u obzir kontekst današnje situacije u društvu).
Postavlja se pitanje, gdje su roditelji u cijeloj priči? Pritom ne mislim samo na njegove roditelje, već i na roditelje svih učenika koji pohađaju "vjeronauk" kod ovog čovjeka??

Nadam se da će "učitelj" dobiti momentalni otkaz te da će se za izrečenu sramotu ispričati.

Podrška hrabrom učeniku i njegovim roditeljima!"

"A što reći tom klincu? Hrvatska država trenutno je jedno ogromno smetlište a mi svi taoci lopova u mantijama i odijelima. Ali to smetlište možda će ipak jednom u dalekoj budućnosti prerasti u pravu
državu, zahvaljujući samo takvima i isključivo takvima kao što je taj klinac. Bravo."

"Bravo! Znam da ima nade da ovaj svijet bude bolje mjesto kad se pojave superjunaci među učenicima. "

"Ti si ponos moje Hrvatske!"

"Naklon do poda. Pokazao si vise građanske hrabrosti i odgovornosti nego sto ima većina odraslih građana Hrvatske zajedno. Hrabriji si i imaš vise integriteta od svih (151!) zastupnika u Saboru zajedno. Ti si ponos moje Hrvatske!"

"Mogu reci samo: BRAVO, BRAVO, BRAVO!!!"

"Podrška i divljenje mladoj osobi i čestitke roditeljima koji su odgojili tako hrabro dijete. Želim joj/mu život u ljepšoj Hrvatskoj bez mržnje i ludila."

"Lijepo je kada mlada osoba ispadne veći ČOVJEK od većine odraslih. i kada im pokaže što STVARNO znači "imati cojones"...  naklon do poda!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara