Dilber: Presuda je na Gotovini ostavila traga, iako on to ne pokazuje

Foto: Darko Tomas / Cropix

ODVJETNICI Ante Gotovine, Luka Mišetić i Gregory Kehoe, stigli su u Zagreb. Gotovinini branitelji u Zračnoj luci Pleso nisu željeli davati nikakve izjave, objasniti što ih iz Haaga dovodi u Hrvatsku, niti dodatno komentirati presudu. Na aerodrom ih je dočekao avion kojim su se udaljili u nepoznatom smjeru.

Mišetić ponudio ostavku, Gotovina je odbio

Pretpostavlja se da su Mišetić i Kehoe u Zagreb došli kako bi obavili razgovor s Gotovininom suprugom Dunjom, koja nije bila na izricanju presude u Haagu. Generalovu suprugu njegovi odvjetnici vjerojatno žele uputiti u daljnje korake obrane. Nije poznato hoće li se tijekom boravka u Zagrebu odvjetnici Ante Gotovine susresti i s Jadrankom Kosor ili članovima njenog kabineta.

Mišetić je, kako je prenio Gotovinin prijatelj Željko Dilber, nakon presude ponudio ostavku u braniteljskom timu. General Gotovina je to međutim odbio jer je zadovoljan svim članovima svoje obrane pa će njegov zastupnički tim i u žalbenom postupku ostati nepromijenjen. "Medijska nagađanja da Mišetić napušta Gotovinin tim nisu točna", tvrdi Dilber.

Gotovina ne želi prosvjede ni nerede u njegovo ime

Gotovinin najbliži prijatelj iz Haaga se vratio sinoć, a novinarima Radio Zadra danas je kazao da se s generalom zadnji put čuo prije polaska za Zadar. "General Gotovina dobro je upoznat sa svim što se događa u Hrvatskoj i s reakcijama na presudu. Ali i dalje poziva da se prosvjedi ne organiziraju u njegovo ime. General ne podržava ni druge oblike izražavanja nezadovoljstva, kao što je paljenje kontejnera i izazivanje nereda", kaže Dilber.

Dilber je naglasio da se Gotovina i dalje dobro drži, koliko je god to moguće u ovoj situaciji. "Iako je teško govoriti o optimizmu u krajnji ishod suđenja, kod generala je ipak prisutna doza optimizma. On zna da je nevin. Ali presuda je na njemu ostavila traga, iako to ne pokazuje", kaže Dilber.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara