Dinko Bogdanić tužio HNK Split, traži 30 tisuća kuna i poništenje odluke o razrješenju

Dinko Bogdanić tužio HNK Split, traži 30 tisuća kuna i poništenje odluke o razrješenju

Foto: HRT

DINKO BOGDANIĆ tužio je HNK Split. Traži 30 tisuća kuna i poništenje odluke Kazališnog vijeća o razrješenju s mjesta v. d. ravnatelja Baleta, potvrdio nam je njegov odvjetnik Jadran Franceschi. 

Bogdanića su iz kazališta potjerali prošlog ljeta, pet mjeseci prije isteka ugovora o radu. Sada Bogdanić traži da mu se isplati i plaća za razdoblje koje je bilo pokriveno ugovorom, premda više nije radio u HNK Split.

Prije otkaza Bogdanića ostavke dali predsjednica Kazališnog vijeća i zamjenik

S otkazom nije išlo lako. Bogdanić se prvi put našao na udaru koncem 2015. godine kada ga je za vrijeđanje prijavila rumunjska balerina Alexandra Bertea. Tada se jedva izvukao opomenom pred otkaz, no nakon što ga je par mjeseci kasnije prijavila još jedna balerina, više mu nije bilo spasa.

Ostavku su prije smjene Bogdanića dali i predsjednica Kazališnog vijeća i njezin zamjenik, dok je intendant Goran Golovko pisao pročelniku za kulturu u Gradu Splitu te se požalio na ponašanje savjetnika Milivoja Hekmana, inače bivšeg poslovnog ravnatelja kazališta iz doba dok ga je vodio Milan Štrljić.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara