Dio vojnika iz sastava SFOR-a za sada ostaje na Kosovu

DIO VOJNIKA iz sastava stabilizacijskih snaga u Bosni i Hercegovini (SFOR) koji su poslani kao pojačanje KFORu za sada će ostati na Kosovu kako bi pomogli stabiliziranju stanja u toj pokrajini, izjavio je u utorak u Sarajevu glasnogovornik SFORa Dave Sullivan.

Na Kosovu tako do daljnjeg ostaje 130 talijanskih karabinjera iz sastava SFOR-ove višenacionalne postrojbe za posebne zadaće (MSU) a još stotinu britanskih vojnika predviđenih kao zamjena jednoj satniji iz sastava SFOR-a umjesto u BiH najprije su poslani na Kosovo.

Sullivan je pojasnio kako je riječ o postrojbi iz sastava pukovnije Princa od Walesa koja je trebala zamijeniti satniju Gurkhi s bazom u Banja Luci. "Oni će biti premješteni u Banju Luku kada više ne bude potrebe za njihovom nazočnošću na Kosovu", kazao je satnik Sullivan.

Krajem prošlog tjedna u BiH se s Kosova vratila jedna satnija američke vojske čiji su pripadnici smješteni na području Tuzle.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do polovice ove godine broj pripadnika SFOR-a u BiH trebao bi biti smanjen na oko sedam tisuća.

U ovom trenutku, po riječima Sullivana, u toj zemlji još uvijek se nalazi oko deset tisuća pripadnika višenacionalnih snaga i oni su potpuno u stanju osigurati održanje mira i stabilnosti u BiH.

(Hina) xrm ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara