DIP imenovao izborna povjerenstva u izbornim jedinicama

DRŽAVNO izborno povjerenstvo (DIP) imenovalo je danas stalne članove izbornih povjerenstava u 10. izbornih jedinica i u 11. izbornoj jedinici za građane koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj.

Predsjednik i dva člana izbornog povjerenstva u izbornoj jedinci te njihovi zamjenici imenuju se iz reda sudaca i istaknutih pravnika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošireni sastav izbornih povjerenstava koji čine po dva predstavnika i zamjenika većinske političke stranke ili koalicije i po dva predstavnika i zamjenika iz oporbenih stranaka ili koalicija bit će utvrđene tek nakon isticanja kandidacijskih lista nakon 3. studenoga kada istječe rok za kandidiranje.

Posebno izborno povjerenstvo ne imenuje se za izbornu jedinicu u kojoj se biraju zastupnici nacionalnih manjina i koja obuhvaća cjelokupno područje RH. U toj se izbornoj jedinici, što se glasovanja tiče na odgovarajući način primjenjuju zadaće izbornih povjerenstva o zakonitoj provedbi izbora, određivanju biračkih mjesta, i imenovanju povjerenstva u općinama i gradovima, određivanju biračkih mjesta, prikupljanju i zbrajanju rezultata glasovanja na biračkim mjestima kao i o tehničkoj pripremi izbora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara