DIP: Obrađeni podaci za izborna mjesta u svih 12 izbornih jedinica

DRŽAVNO izborno povjerenstvo (DIP) obradilo je danas podatke o rezultatima za izbor zastupnika Hrvatskog sabora sa svih biračkih mjesta u 12 izbornih jedinica.

Pristigli su i izvorni izborni materijali sa svih biračkih mjesta u zemlji, uključujući i s jučer održanih ponovljenih izbora na biračkom mjestu Gudci u Velikoj Gorici.

Danas su pristigli originalni izborni materijali iz Australije i očekuje se da još sutra pristignu sa po jednog biračkog mjesta iz SAD-a i Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ukoliko stignu stekli bi se uvjeti da DIP u srijedu objavi službene i potpune rezultate izbora za zastupnike Hrvatskog sabora.

Tada bi počeli teći žalbeni rokovi za zaštitu izbornih prava, rok od 48 sati za prigovore DIP-u na službeno utvrđene izborne rezultate, i drugi rok od 48 sati za žalbe Ustavnom sudu.

Ako ne bude prigovora tada bi službeni konačni rezultati mogli biti objavljeni do kraja ovog tjedna, a ako ih bude tada će biti objavljeni idućeg tjedna.
Od dana objave službenih konačnih rezultata teče rok od 20 dana za održavanje konstituirajuće sjednice petog saziva Hrvatskog sabora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara