DIP: U nedjelju se ponavljaju izbori u mjestu Gudci, ukupni službeni izborni rezultati vjerojatno do sredine idućeg tjedna

DRŽAVNO izborno povjerenstvo (DIP) obradilo je rezultate izbora u deset izbornih jedinca osim za 6., u kojoj se u nedjelju na jednom biračkom mjestu izbori ponavljaju.

Na tom izbornom mjestu ponovit će se izbori i za 12. izbornu jedinicu odnosno za glasovanje pripadnika manjina.

Riječ je o biračkom mjestu Gudci u Velikoj Gorici jer je u biračkoj kutiji bilo 197 glasačkih listića, jedan više no što je bilo birača.

U birački popis u toj izbornoj jedinici upisano je 259 birača, pet Srba i jedan Mađar.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat ponovljenih izbora neće utjecati na ukupne izborne rezultate, jer je riječ o malom biračkom mjestu.

U DIP-u očekuju da će do ponedjeljka (1. prosinca), kada će biti poznati rezultati ponovljenih izbora, stići i originalni zapisnici sa svih biračkih mjesta iz inozemstva i s brodova.

Nakon što budu obrađeni podaci za sve izborne jedinice bit će proglašeni konačni neslužbeni rezultati, a nakon što pristignu i svi originalni izborni materijali, najvjerojatnije do sredine idućeg tjedna bit će objavljeni i službeni izborni rezultati.

Tada će se točno odrediti i tko je osvojio koliko mandata, a od tada će početi teći rok od 20 dana za konstituiranje novog saziva Hrvatskog sabora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara