Direktor iz Zadra s računa tvrtke sebi isplatio 1,2 milijuna kuna, prijavljen je

Direktor iz Zadra s računa tvrtke sebi isplatio 1,2 milijuna kuna, prijavljen je
Foto: FAH

VIŠE od 1,2 milijuna kuna si je s računa zadarske građevinske tvrtke bez ikakve osnove isplatio njezin 62-godišnji direktor, a manje obračunatim i neplaćenim porezima državni proračun oštetio je za gotovo 800 tisuća kuna, zbog čega ga je zadarska policija kazneno prijavila za više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminala.

Policija je izvijestila kako je krim istraživanjem utvrdila kako si je 62-godišnjak od početka 2015. do listopada 2017. bez ikakve valjane pravne osnove s računa tvrtke isplatio milijun i 250 tisuća kuna.

Taj novac koristio je za privatne potrebe i u druge svrhe koje nisu povezane s obavljanjem djelatnosti tvrtke, nisu korištena u njezinu poslovanju niti su joj vraćena, pa ga u policiji terete da je za spomenuti iznos oštetio svoju tvrtku.

Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog više gospodarskih kaznenih djela - zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaja poreza ili carine, krivotvorenje službene ili poslovne isprave te povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara