Direktor ljubljanskog "Leka" baca rukavicu "Plivi"

DIREKTOR ljubljanske tvrtke "Lek" Metod Dragonja izjavio je da vodeća slovenska farmaceutska kompanija do 2006. godine namjerava prestići zagrebačku "Plivu" čiji se uspjeh, dodao je, temelji na dužoj tradiciji i većem ulaganju u inovativne lijekove.

"Ako Pliva do 2006. godine - kad joj presahnu licence koje dobiva za sumamed - ne razvije novi lijek, doći će na razinu slovenskih farmaceutskih tvrtki koje nemaju 80-godišnju tradiciju i u kojima nisu djelovala dva Nobelovca, kako je to slučaj s Plivom", rekao je Dragonja u razgovoru za najnoviji broj "Gospodarskog vestnika".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U okviru Europske unije, u strateškoj vezi sa švicarskim "Novartisom" i otkrivanjem nekog originalnog lijeka "Lek" bi mogao dostići "Plivu", no stvar nije samo u jačanju razvojnih službi nego i u marketingu koji se mora odvijati preko neke afirmirane multinacionalne korporacije, ocijenio je Dragonja, nekadašnji ministar gospodarstva u slovenskoj vladi.

Dragonja je ustvrdio da je u "Leku" oformljena skupina od 30 vrhunskih stručnjaka koji rade na programu kemijskih supstanci za lijekove, te da inovativni rad postaje sve važniji u odnosu na nekadašnju proizvodnju tzv. generičkih lijekova baziranih na stranim originalima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara