direktor ´mečelja´: ugovor o suradnji privremeno staviti izvan snage

Glavni direktor ´Mechel Željezare´ d.o.o. Sisak Nassibulla Mukhatdinov u ime ruske tvrtke ´Mečelj´ danas je od koordinatorice stečajnog postupka u Željezari u stečaju Blanke OrešićAndučić ´zatražio da se Ugovor o poslovnoj suradnji i pripremi za početak proizvodnje sklopljen između Stečajne uprave i 'Conares Balkana' 25. veljače privremeno stavi izvan snage´.

Mukhatdinov je taj zahtjev obrazložio time da ´Vlada na jučerašnjoj sjednici nije donijela Odluku o stupanju na snagu Ugovora o prodaji imovine Željezare Sisak d.d. u stečaju poduzeću ´Mechel Željezari´ d.o.o. (prije ´Conares Balkanu´).

Obavijestio je koordinatoricu da su zbog toga od 8. ožujka prisiljeni obustaviti sve pripreme za početak proizvodnje. Te ćemo pripreme nastaviti čim Vlada donese potrebne odluke, navedeno je u dopisu. ´Mechel Željezara´ d.o.o. sve troškove za pripremu proizvodnje, uključivo i današnji dan, 7. ožujka, spreman je odmah platiti´, navodi se u priopćenju.

Od koordinatorice stečajnog postupka Mukhatdinov je zatražio da račun za isplatu plaća radnicima za rad u pripremi proizvodnje u veljači i ožujku po popisu prihvaćenu u ´Mechel Željezari´ dostavi što prije te da im se to što prije i plati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara