Direktor ZET-a oštetio Holding za 30 milijuna kuna

Direktor ZET-a oštetio Holding za 30 milijuna kuna

IVAN TOLIĆ, direktor ZET-a, "zaboravio" je napraviti plan tehnološkog viška prilikom podjele otpremnina za 530 radnika Holdinga te je tako oštetio sam Holding za 30 milijuna kuna. Spomenutim planom, tvrtke se u takvim prilikama, oslobađaju poreza, a Tolić se brani promjenom drugog modela - onog kojega je već primijenio u HŽ-u.

Tolić je prije dvije godine odbio davanje otpremnine 209 radnika ZET-a prema modelu kuće Royal, iako je on već bio dogovoren i radnici svih ostalih podružnica su trebali dobiti novac, što je dovelo do tog skandaloznog gubitka, prenosi Jutarnji list.

Bivši predsjednik Uprave Slobodan Ljubičić prihvatio je Tolićev model, jer mu je ovaj objasnio kako je njegov model bolji i kako ga je već primijenio u HŽ-u. Tim modelom radnici dobivaju dio otpremnine odmah, a ostatak staža otkupi se preostalim novcem, kako bi njihove mirovine bile veće od onih koje bi trebali dobiti prema realnom stažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj se model primjenjivao u brojnim državnim tvrtkama i doista mi nije jasno zašto sada od nas traže da platimo porez. Kako nam ne bi uračunali kamate, mi smo ga naposljetku platili, ali smo uložili prigovor i sada na sudu vodimo upravni spor", kazao je Tolić. Taj se model uistinu često i koristi u državnim tvrtkama, ali sporno je to što je Tolić model promijenio u zadnji tren te nije napravio plan rješavanja tehnološkog viška.

K.S:
Foto: Index (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara