Divljaka koji je brutalno prebio taksista u Zagrebu pustili na slobodu

Divljaka koji je brutalno prebio taksista u Zagrebu pustili na slobodu
Screenshot: Facebook

DIVLJAK koji je u noći na nedjelju u Zagrebu brutalno prebio 51-godišnjeg taksista i teško ga ozlijedio, pušten je na slobodu. 

Indexu je to potvrđeno iz zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva.

Pušten je da se brani sa slobode jer Općinsko državno odvjetništvo nije ni zatražilo određivanje istražnog zatvora. Tužitelji su, naime, zaključili da nema osnove za određivanje pritvora. 

"U kaznenom predmetu Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokaznu radnju ispitivanja okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavak 1. Kaznenog zakona. Nakon ispitivanja otvoreno je istraživanje tijekom kojeg će se provesti i druge potrebne dokazne radnje, a okrivljenik je potom pušten na slobodu jer zakonskih osnova za predlaganje i određivanje istražnog zatvora nije bilo", glasi službeni odgovor zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva za Index.

Protiv mladog nasilnika prema svemu sudeći nije određena ni nikakva mjera opreza, poput zabrane približavanja ili kontaktiranja taksista kojeg je premlatio. 

Taksist kojeg je 23-godišnji mladić brutalno prebio u nedjelju ujutro i dalje se u bolnici oporavlja od teških ozljeda lica i jabučice oka, zbog čega ga čeka operacija. 

Brutalno mlatio taksista, sve je snimljeno

Podsjetimo, napad koji je i snimljen dogodio se u nedjelju oko 5:30, kada je 23-godišnjak s prijateljem i prijateljicom nakon izlaska iz noćnog kluba u Ulici Florijana Andrašeca sjeo u ranije naručeno taksi vozilo kojim je upravljao 51-godišnjak. Tijekom vožnje je, bez povoda, verbalno vrijeđao vozača, a nakon što je taksist zaustavio vozilo na autobusnoj stanici u Ilici te osumnjičenog zamolio da izađe iz vozila jer su stigli na dogovoreno odredište, on je i fizički nasrnuo na njega.

VIDEO: Upozoravamo da je snimka uznemirujuća!

Uhvatio ga je objema rukama za vrat, a kada se vozač pokušao obraniti, ponovno ga je napao, udarajući ga više puta rukama po glavi. Nastavio ga je udarati i nakon što su obojica izašli iz vozila. U jednom trenutku 51-godišnji vozač je iz vatrenog oružja pucao u zrak, a osumnjičeni ga je nastavio udarati. I nakon što se vozač uspio ponovno vratiti u vozilo, 23-godišnjak ga je nastavio udarati kroz otvorena suvozačeva vrata.

Policija je mladića uhitila u ponedjeljak i prijavila ga za kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede i posebno izvješće dostavila Općinskom državnom odvjetništvu koje ga je, kako se danas doznalo, pustilo na slobodu.

Nije ga prestajao udarati

Na snimci se vidi kako mladić tuče taksista. Udara ga u glavu dok se čuje kako mu taksist govori: "Molim te, ne čini to, morat ću te ozlijediti."

Mladić ga svejedno nastavlja mlatiti, vičući mu da makne pištolj. Snimatelji se smiju i govore kako "šajba" traje već dvije minute.

Zatim je taksist ispalio pucanj u zrak.

Mladić ni tada nije stao, nego je nastavio udarati taksista i vikati na njega. Taksist je naposljetku ušao u auto, a mladić ga je i dalje mlatio. Udarao ga je sve do kraja snimke.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara