Divovski požar u Kaliforniji proširio se do Los Angelesa

Divovski požar u Kaliforniji proširio se do Los Angelesa

NEKOLIKO tisuća kalifornijskih vatrogasaca u srijedu se i dalje borilo s požarima sjeverno od Los Angelesa, gdje su vlasti naredile evakuaciju stanovnika iz nekoliko četvrti.

Vatra pustoši terene sa šipražjem istočno od autoceste 405. Stanovnici četvrti između Mulholland Drivea na sjeveru i Sunset Boulevarda na jugu dobili su nalog za evakuaciju, rekli su vatrogasci. U srijedu ujutro požar je uništio 20 hektara vegetacije i još nije obuzdan, rekao je gradonačelnik Los Angelesa Eric Garcetti na Twitteru. Muzej Getty i kampus sveučilišta Los Angelesa nalaze se blizu zone požara.

Grad se guši u oporom dimu od kada je divovski požar nazvan "Thomas" izbio u ponedjeljak u okrugu Ventura, sjeverno od Los Angelesa.


Evakuirani deseci tisuća ljudi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomognut snažnim vjetrom požar sada zahvaća više od 26.000 hektara, prijeti 12.000 zgrada te je doveo do evakuacije oko 27.000 osoba.

Predsjednik Donald Trump na Twitteru je postavio poruku podrške žrtvama požara, a Agencija za upravljanje hitnim situacijama (Fema) navela je da je deblokirala sredstva za službe pomoći.

Prema meteorološkim službama, jaki vjetrovi će puhati barem do četvrtka.

U požarima je do sada stradala jedna žrtva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara