Đakićev sin izašao iz HDZ-a. Đakić: Njegova objava je sramotna

Đakićev sin izašao iz HDZ-a. Đakić: Njegova objava je sramotna
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SABORSKI zastupnik HDZ-a i čelnik Hvidre Josip Đakić najoštrije je osudio objavu svoga sina Ivana Đakića na privatnom Facebook profilu te se ispričao i izrazio žaljenje zbog "sramotne i uvredljive objave slike i teksta”, a njegov sin jutros se iščlanio iz HDZ-a što otac smatra priznanjem velike pogreške te shvaćanjem težine nemilog čina. Osim toga, Ivan Đakić danas je priveden zbog govora mržnje.

>> Đakićev sin priveden

"U povodu sramotne i uvredljive objave slike i teksta na privatnom Facebook profilu člana HDZ-a i moga sina Ivana Đakića, izjavljujem da najoštrije osuđujem svako takvo djelovanje bilo kojeg člana HDZ-a, pa i mog sina te se ispričavam i izražavam žaljenje zbog nemilog događaja i nepromišljenog postupka ovog mladog čovjeka, koji nije odgojen da bi mrzio ili da bi širio govor mržnje”, stoji u reakciji Josipa Đakića na sinov postupak, a poslanoj Hini.

"Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić"

Podsjetimo, 22-godišnji Ivan Đakić jučer je na svom Facebook profilu postavio šokantnu fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao: "Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić".

Tu je objavu vrlo brzo obrisao te se ispričao "svima koje je uvrijedio".

"Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se ispričavam svima koje sam uvrijedio te im čestitam Božić", rekao je mlađi Đakić za Index.

HDZ je najoštrije osudio takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost, najavivši da će protiv Ivana Đakića pokrenuti stegovni postupak.

Ivan Đakić danas se iščlanio iz HDZ-a u svom stranačkom ogranku u Virovitici, potvrđeno je Hini, a njegov otac, koji je i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, smatra to činom priznanja pogreške.

"Njegovo današnje istupanje iz stranke smatram činom priznanja ove velike greške te shvaćanja težine ovog nemilog čina”, stoji u reakciji Đakića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara