Đakovački HSS želi zamijeniti jednog od gradskih vijećnika koji su napustili stranku

Đakovački dogradonačenik, HSSovac Krunoslav Filipović najavio je danas ostavku na tu dužnost i aktiviranje svog vijećničkog mandata zato da, kako je objasnio na konferenciji za novinare, Gradsko vijeće Đakova ne bi ostalo bez HSSa, budući da su dvojica sadašnjih vijećnika, koji su predstavljali HSS, napustili stranku, a u Vijeće su ušli kao zamjenski kandidati. L

HSS, naime, smatra da ima pravo aktivirati mandat Krunoslava Filipovića jer je bio izabran kao prvi na listi, ali je u Vijeće ušao njegov zamjenik jer se Filipović prihvatio dužnosti u Poglavarstvu.

Na današnjoj konferenciji za novinare o stanju u đakovačkom HSS-u i odnosima u gradskoj vladajućoj koaliciji, nakon što je stranku napustio dio đakovačkih HSS-ovaca, govorili su predsjednik osječko-baranjske Županijske organizacije HSS-a Zvonko Ibriks i povjerenik (raspuštene) đakovačke Gradske organizacije HSS-a Ivan Pavić.

Ibriks je rekao da je iz stranke istupilo nešto više od 20 đakovačkih HSS-ovaca, a nikako 200, kako su sad već bivši članovi stranke rekli na svojoj konferenciji za novinare 27. travnja.

Demantirao je njihove optužbe da HSS u Đakovu želi izazvati krizu gradske vlasti SDP-a, HNS-a, HSS-a i HSLS-a.

"HSS će poštovati koalicijski sporazum u gradu Đakovu sve dok naši koalicijski partneri budu poštovali HSS kao dio koalicije koja se o svojoj daljnjoj budućnosti može dogovarati jedino sa strankom, a ne sa suspendiranim pojedincima koji više nisu članovi HSS-a", rekao je Ibriks.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenik za Gradsku organizaciju HSS-a Ivan Pavić dodao je kako HSS od vladajuće koalicije u gradu "očekuje da joj proradi koalicijska svijest koja do sada, kada je o događajima u HSS-u riječ, nije bila na visini."

"U suprotnome, HSS neće snositi odgovornost za eventualni pad gradske koalicijske vlasti", dodao je Zvonko Ibriks.

Osvrćući se na krizu u đakovačkom HSS-u, Ibriks je rekao da je raspuštanje Gradske organizacije bilo opravdano jer da je HSS u Đakovu s dosadašnjim rukovodstvom, na čelu sa Stjepanom Kočetom, bilježio sve slabije rezultate.(Hina) xsžup yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara