"đakovićev" sindikat pozvao vladu da riješi probleme

Koordinacijski odbor Sindikata metalaca "Đure Đakovića" pozvao je danas Vladu da što prije riješi probleme u tom poduzeću.

Sindikalni su predstavnici na konferenciji za novinare upozorili kako je od Glavne skupštine Društva prošlo već 20 dana, a novi Nadzorni odbor, koji bi trebao potvrditi staru ili imenovati novu upravu, još se nije sastao.

Zbog toga, kažu u Sindikatu, prijeti opasnost da mogući inozemni partneri odustanu od ulaganja u neke "Đakovićeve" pogone, a ne rješava se ni milijunski dug Hrvatskih željeznica Tvornici specijalnih vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Antun Štivić, glavni sindikalni povjerenik Specijalnih vozila, rekao je da je žalosno što radnici te tvrtke moraju svaki mjesec čekati da HŽ isplati plaću svojim radnicima, pa tek onda njima doznači dio duga. "Ne bude li plaće za rujan, pokrenut ćemo sindikalne akcije", najavio je Štivić.

Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Ivo Marjanović podsjetio je kako su se početkom rujna na sastanku u Ministarstvu gospodarstva dogovorili da će Uprava "Đakovića" do kraja listopada predstaviti model vlasničkoga preustroja. Marjanović je dodao kako sindikati od toga roka ne odustaju.

(Hina) xvruž yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara