Đapić: HDZ i SDP su isti, samo žele vlast

PREDSJEDNIK HSP-a kazao je kako HSP nikada nije iznevjerio svoja načela, te da su HDZ i SDP isti, i samo žele vlast. Njegovim govorom na skupu u Požegi, gdje je predstavljan predizborni program i kandidati HSP-a za Sabor u V. izbornoj jedinici, ta je stranka službeno započela kampanju.

"HSP se u proteklih 17 godina nije ogriješio o svoj narod niti ga je u bilo kojem trenutku izdao. Mi smo kao stranka imali uspona i padova, no nismo nikad iznevjerili temeljna načela, svjetonazor i vjerodostojnost, a to je ono što ostale vodeće stranke u Hrvatskoj nemaju", kazao je Đapić, " između HDZ-a i SDP-a nema nikakve razlike, jer im je stalo samo da budu na vlasti".

"Kako to da nijedna Vlada, ni HDZ-ova niti SDP-ova, nije promijenila model privatizacije kojim je hrvatsko gospodarstvo dovedeno u težak položaj, a milijun ljudi dovedeno na rub siromaštva?", upitao je Đapić. Zbog prezaduženosti države Hrvatskoj predstoji "ekonomski tsunami", kaže predsjednik HSP-a.

Prelazak članstva u HDZ vidi kao snagu HSP-a

Nakon toga, dao je svoje viđenje jučerašnjeg prelaska HSP-ovaca u HDZ u Novoj Gradišci.

"Do jučer nismo ni znali koliko smo objektivno jaki. Nakon HDZ-ova paničnog napada na HSP unatrag mjesec dana, i to , najpodmuklijim političkim metodama, sada se vidi koliki je strah HDZ-a od HSP-a, posebice u IV. i V. izbornoj jedinici", zaključuje Đapić.

Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara