Đapić: HSP ne prihvaća šutnju o odnosima s Haagom

HSP ne prihvaća zlokobnu hrvatsku šutnju u Saboru, a pogotovo u javnosti, vezanu uz suradnju Hrvatske s Haškim sudom, izjavio je danas predsjednik HSP-a Anto Đapić.

Đapić je, na konferenciji za novinare u Saboru, naglasio da "HSP ne želi šutjeti o haškim optužnicama, jer smo sigurni da je cijena te šutnje previsoka i nepravedna".

HDZ je optužio da po svaku cijenu izbjegava otvoriti saborsku raspravu o suradnji Hrvatske s Haagom, ne stoga što bi to naštetilo Hrvatskoj, nego zato što bi rasprava mogla dovesti u pitanje vjerodostojnost HDZ-a.

Ocijenio je da za je odgađanje rasprave dijelom kriva i oporba, jer je, kaže, "politička platforma SDP-a i HNS-a, po pitanju Haaga, posve bliska HDZ-ovoj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Unatoč bliskosti stavova s vladajućom strankom, oporba ne bi smjela odstupiti od demokratskoh standarda, koji nalažu da se odobri svaki zahtjev za raspravom, bez obzira na to iz kojeg parlamentarnog kluba dolazio, smatra Đapić.

Hrvatsku šutnju o proteklim ratovima u Hrvatskoj i BiH Đapić smatra državotvorno opasnom i moralno pogubnom.

"Dok mi šutimo, svjedoci smo procesa u kojem se hrvatski politički narod po prvi put u povijesti pokušava podijeliti nekakvim koordinacijama, srpskim himnama, grbovima i zastavama, u dva i više automaških i imaginarijskih dijelova", ocijenio je.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara