Đapić: HSP računa na pobjedu na ponovljenim izborima u Vojniću

HRVATSKA stranka prava (HSP) procjenjuje da će pobijediti na ponovljenim izborima za vojnićko Općinsko vijeće, koji će se održati 16. ožujka, a nakon izbora spremna je koalirati sa strankama koje osvoje vijećničke mandate.


To je na tribini u Vojniću, održanoj večeras pred prepunom dvoranom Doma kulture, na kojoj su predstavljeni kandidati HSP-a za vijećnička mjesta, istaknuo predsjednik te stranke Anto Đapić.

Đapić smatra da bi za Vojnić bila najbolja ´šira menadžerska vlast´ koja bi rješavala lokalne probleme, te da se nacionalna politika ´ostavi po strani´.

Istaknuo je kako to ne znači da HSP odstupa od svojih programa i načela, nego da je to način da se pomogne Hrvatima u Vojniću.

Po njegovim riječima, Vojnićani ne smiju dopustiti da vlast ponovno preuzmu oni koji su pokazali da su ´spremni trgovati s ljudskom bijedom da bi se okoristili´.

HSP je nazvao strankom stabilnosti i strankom hrvatske odgovornosti. Hrvate u Vojniću, uglavnom naseljene iz BiH, koji su manjina u odnosnu prema Srbima, nazvao je poniženima, prevarenima i strancima u vlastitoj državi. ´Hrvati iz BiH naselili su se u svoju matičnu državu. Ne može nitko u Hrvatskoj imati više prava od Hrvata samih´, istaknuo je Đapić.

Rekao je i kako je nužna suradnja sa Srbima, te dodao da HSP ne dopušta elitizam ni getoizaciju ni manjina ni većine. U Vojniću, koji ima teške i specifične probleme, rješenje je samo suradnja.

Na tribini su, među ostalim, govorili i dopredsjednik HSP-a Tonči Tadić i glavni tajnik te stranke Vladimir Jukić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara