ĐAPIĆ NAJAVIO OTVORENOST HSP-a ZA SURADNJU SA SVIM STRANKAMA

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Anto Đapić najavio je danas da će njegova stranka na skorašnjim lokalnim izborima biti otvorena za suradnju sa svim parlamentarnim strankama, uključujući i SDP.

Đapić je rekao na konferenciji za novinare, održanoj nakon sjednice Glavnog stana HSP-a, kako ga je to stranačko tijelo kandidiralo za još jedan predsjednički mandat koji bi stranački sabor trebao potvrditi 28. veljače.

Bude li ponovno izabran za predsjednika HSP-a, Đapić najavljuje novo razdoblje stranačke politike u kojemu, kaže, "HSP više neće biti u talačkoj poziciji, u kojoj je stranka mogla računati isključivo na suradnju s HDZ-om".

"HSP bi ubuduće trebao stvarati mostove suradnje i mogućnost koaliranja sa svim demokratskim parlamentarnim strankama, uključujući i SDP", rekao je Đapić.

Dodao je kako o tome dosad nije bilo međustranačkih razgovora, ali da je "HDZ svojim poslijeizbornim ponašanjem definirao odnos prema HSP-u", zbog čega se ta stranka mora osamostaliti i tražiti nove partnere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Đapić je istaknuo kako će HSP "učiniti sve da dođe na vlast, ne odustajući od svojih temeljnih vrijednosti".

Najavio je i snažniji rad na, kako je rekao, "izlasku stranke iz međunarodne poluizolacije".

Potpredsjednik stranke Miroslav Rožić najavio je pak izmjene stranačkog statuta, kojima će se omogućiti osnutak stranačkih ogranaka u svim organizacijskim jedinicama mjesne samouprave.

"Te će izmjene, koje bi, na prijedlog Glavnog stana HSP-a, trebao potvrditi stranački sabor, dodatno demokratizirati i decentralizirati stranku", rekao je Rožić.

(Hina) ibob sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara