Đapić podupire istragu svih osječkih ubojstava

OSJEČKI gradonačelnik Anto Đapić podupro je danas istragu o ubojstvu 30-ak civila u Osijeku 1991., pri čemu, upozorio je, treba imati na umu tadašnje prilike u tom gradu.

"Cijela situacija oko ispitivanja pojedinačnih zločina pokušava se izvesti iz konteksta", rekao je Đapić u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u dva", podsjećajući da je u ratnim danima u Osijeku ranjeno od 10 do 20 osoba na dan.

Zauzeo se da Državno odvjetništvo ispita i tko je odgovoran za sve ostale ranjene i poginule Osječane, a poginulo ih je, rekao je, 744-ero.

"Ako se ide ovako, ide se na relativizaciju događaja iz 1991.", istaknuo je Đapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nije zadovoljan radom Državnog odvjetništva te smatra kako mu nisu trebali medijski napisi da počne raditi. Ipak, od Odvjetništva traži da ispita cijeli slučaj, ali ne pod političkom i medijskom kampanjom.

Osječki gradonačelnik je ponovio kako u Osijeku nije bilo planskog odvođenja i ubijanja Srba i da je među 30-ak nestalih civila 11 Hrvata.

Otvorenom je ostavio mogućnost da svi nestali nisu ubijeni i da dio njih živi u Srbiji.

Đapić, koji smatra da je Osijek silom pretvoren u grad slučaj, pozvao je Osječane da, ako imaju spoznaja o tim ubojstvima, ali i ubojstvima ostalih 744-ero sugrađana, to prijave ovlaštenim institucijama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara