Đapić se okreće SDP-u?

NAKON što poslijepodne nije dobio odgovor od HDZ-a, koji želi svoga kandidata Miroslava Škoru vidjeti na mjestu gradonačelnika Osijeka, čini se kako će predsjednik HSP-a Anto Đapić pokušati oformiti vlast sa SDP-om.

Nakon isteka "ultimatuma" HDZ-u, još uvijek se ne zna tko će postati osječkim gradonačelnikom kao niti tko će ustrojiti Gradsko poglavarstvo.

Čak niti nakon današnjega sastanka Đapića s predsjednikom osječkoga HDZ-a Draganom Kovačevićem dogovor o koaliciji, koja se činila najizglednijom, ipak nije postignut.

Prema nekim informacijama, Đapić bi se mogao okrenuti prema SDP-u koji se danas na sjednici Glavnog odbora stranke suočio s neočekivanim potezom Željke Antunović. Ona je naime podnijela ostavku s dužnosti zamjenice predsjednika stranke i to zbog neslaganja sa šefom Zoranom Milanovićem.

Prema nekim pak podacima, Đapić je danas nakon sastanka s HDZ-ovim šefom za Osijek, jednom svom stranačkom kolegi navodno rekao kako izgleda da će u Osijeku HSP "ipak u opoziciju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koalirati ili ne, pitanje je sad?

Koalirati s HSP-om ili ne, bilo je glavno pitanje na gradskom odboru HDZ-a koji se sa svojih pet članova osječkog Poglavarstva stavio u poziciju biranja stvarnog pobjednika lokalnih izbora 9. ožujka.

Šef HSP-a, Anto Đapić, sa svojih devet vijećnika danas je čekao odgovor prijatelja Miroslava Škore, koji je na njegovu žalost, dobar prijatelj i HDSSB-ovca Vladimira Šišljagića, a njegove pjesme obožava i Branimir Glavaš. Oni imaju šest vijećnika.

HSP je već dva puta slao HDZ-u poziv za koaliciju. Prvi puta im je odgovoreno kako se čekaju službeni rezultati, a drugi puta nije im uopće ni odgovoreno, što je očigledno naljutilo pravaše, pa su im poručili da ih neće čekati u nedogled.

A.B./I.K.
Foto: J.D.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara