Đapić u Zadru o Savudrijskoj vali, novom stand-by aranžmanu, Bechtelu ...

PREDSJEDNIK Hrvatske stranke prava Anto Đapić na današnjoj je konferenciji za novinare u Zadru upozorio na više problema na koje, kako je ustvrdio, ne reagiraju ni političke stranke ni Vlada, istaknuvši Savudrijsku valu kao primjer zaoštravanja odnosa sa Slovenijom.

Taj slučaj, po Đapićevim riječima, svjedoči da Slovenija nije odustala od Piranskog memoranduma iz 1993. kao ni od parafiranog sporazuma Račan-Drnovšek.

Sada se vidi koliko je bio pogrešan potez Sanaderove Vlade da "odustane od primjene ribolovno-ekološke zone, jer Slovenija ne odustaje od ucjena i pritisaka te otežavanja Hrvatskoj integracijskih procesa", ocijenio je Đapić.

Ustvrdio je da Sanaderova Vlada nije pronašla način da zaustavi progresivno zaduživanje Hrvatske, koje se, štoviše, nastavlja, a MMF joj je odobrio novi stand-by aranžman i to u vrijeme kad ne rade ni Hrvatski sabor ni Vlada. Sabor će o tom aranžmanu raspravljati tek kad se počne primjenjivati, rekao je Đapić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U nastavku Đapić je rekao da će Vladino obećanje o povišenju mirovina za 15 posto na jesen pridonijeti rebalansu proračuna.

Glede slučaja Bechtel Đapić smatra da je Sanaderova Vlada pogriješila što nije raspisala javni natječaj za gradnju dionice autoceste Dugopolje-Šestanovac. Kilometar autoceste nigdje u svijetu nije skuplji nego u Hrvatskoj, ocijenio je Đapić. Drži da bi hrvatske građevne tvrtke taj posao obavile bolje i jeftinije.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara