DJEČACI SU I PRIJE ROĐENJA ZAHTJEVNIJI OD DJEVOJČICA

Švedski i američki istraživači otkrili su da su novorođeni dječaci veći od djevojčica zato što su njihove majke više jele u trudnoći. L

Trudnice koje nose dječaka jedu približno 10 posto kalorija više, osam posto više proteina, više ugljikohidrata te životinjskih i biljnih masti, pokazalo je istraživanje.

"Poznato je da su novorođeni dječaci teži od novorođenih djevojčica. Ovo nam je istraživanje potvrdilo i zašto je tako", rekla je Rulla Tamimi, epidemiologinja iz Harvardske škole javnoga zdravstva.

Tamimi i njezini kolege s Harvarda i iz Instituta Karolinska proučavali su prehranu 244 Amerikanke u trećem tromjesječju trudnoće. Oni misle da žene koje nose dječake jedu više jer im treba više energije, a uzrok toj povećanoj potrebi mogao bi biti testosteron koji luče testisi fetusa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako rađaju veću djecu, majke dječaka ne udebljaju se u trudnoći više nego druge žene jer spol djeteta ne utječe na majčinu težinu.

"Ovi rezultati znače da su dječaci još u maternici zahtjevniji od djevojčica", rekao je Dimitrios Trichopoulos, znanstvenik s Harvarda i jedan od autora studije koju je objavio British Medical Journal.

(Hina) dgk dgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara