Djecu u Srbiji uče ratovati, pogledajte video

Djecu u Srbiji uče ratovati, pogledajte video
Screenshot: Ruptly/Index

U SRBIJI je prije nekoliko dana na Zlatiboru otvoren prvi "omladinsko-patriotski" vojni kamp za djecu.

Kamp koji traje od 9. do 18. kolovoza organiziraju srpski ratni veterani uz podršku i pomoć lokalne općine, a u njemu sudjeluje deset djevojčica i 34 dječaka. Najmlađi među njima imaju 12 godina.

Organizatori navode kako su kamp osnovali prema uzoru na slične kampove u Rusiji. Djecu osim vojnih vještina uče i srpskoj "duhovnoj, nacionalnoj i vojnoj" povijesti i kulturi, a družit će se i sa srpskim i ruskim ratnim veteranima. 

Snimka iz "omladinsko-patriotskog kampa" pokazuje djecu koja trčkaraju s puškama prelazeći prepreke dok ih obučavaju instruktori.

"Htjeli smo obogatiti njihovo znanje s povijesnim činjenicama. Imali smo razna predavanja o povijesti srpske vojske, o povijesti rusko-srpskog prijateljstva. Puno smo radili na fizičkom odgoju, da djeca steknu kondiciju, da vježbaju. Učili smo i borilačke vještine i preživljavanje u prirodi", ispričao je Željko Vukelić iz Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije.

No iako se pokušava predstaviti kao kamp izviđača, na snimkama se vidi da u tom kampu djeca zapravo uče vještine ratovanja. 

O ovom su kampu već pisali srpski mediji navodeći da će u njemu djeca učiti rukovati snajperima, puškama i noževima. 

 

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara