Djelatnici iz trezora banke u Metkoviću ukrali milijune kuna u gotovini

Djelatnici iz trezora banke u Metkoviću ukrali milijune kuna u gotovini
Foto: Google maps

IZ POSLOVNICE RBA banke u Metkoviću nestala je veća količina novca. Iz banke ne žele otkriti o kojem se iznosu radi, a lokalni su mediji objavili kako se radi o oko 7 milijuna kuna.

"Vezano uz internu pronevjeru novca u poslovnici Raiffeisen banke u Metkoviću, ovim putem potvrđujemo da je došlo do otuđenja većeg iznosa novca, isključivo gotovine iz trezora poslovnice.

 

Provođenjem interne kontrole stanja u trezoru otkrivene su nepravilnosti te su odmah po saznanju pokrenute interne procedure, ali i istražne radnje pravosudnih tijela RH protiv osumnjičenika.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela pronevjere te zbog činjenice da smo podnijeli kaznenu prijavu, nismo u mogućnosti komentirati detalje istrage kao ni osobne podatke o osumnjičenicima za ovo kazneno djelo", stoji u priopćenju banke.

Lokalni su mediji ranije objavili kako su dvije djelatnice otuđile oko 7 milijuna kuna u novcu i zlatu, no iz banke su to sada demantirali, navodeći kako je ukradena isključivo gotovina. Prema informacijama koje smo dobili, nije točna informacija da se radi o dvije djelatnice.

Istraga traje već nekoliko dana

Lokalni mediji objavili su i kako je kriminalističko istraživanje započelo još prije nekoliko dana i provodi se u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom. Policija je samo potvrdila da se provodi istraga.

"Policija je zaprimila kaznenu prijavu o otuđenju određene svote novca u jednoj banci u Metkoviću. Provodimo trenutno kriminalističko istraživanje u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom. Ne radi se o klasičnoj pljački u smislu razbojništva i upada u banku s oružjem, već je riječ o financijskim transakcijama.

Istraga bi mogla potrajati, za sada ne možemo govoriti o konkretnim imenima i iznosima", rekla je glasnogovornica dubrovačke policije Davorka Bečić za Dulist.

Uskoro više informacija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara