Djelatnici Srca o uspješno završenoj akademskoj godini 2002./2003.

DJELATNICI Sveučilišnog računskog centra (SRCE) Sveučilišta u Zagrebu, izvijestili su na današnjoj konferenciji za novinstvo o uspješno završenoj akademskoj godini 2002./2003.

Predstojnik Sektora za obrazovanje i potporu korisnicima Vladimir Braus rekao je kako je SRCE u ovoj godini u već postojeće obrazovne programe uvelo i dva nova specijalistička programa.

To su, po njegovim riječima, Microsoft Official Curriculum (MOC) tečajevi u okviru Edukacijskog centra za Microsoftove tehnologije i CISCO akademija mrežnih tehnologija.

Braus je napomenuo i kako je početku tih programa prethodilo odgovarajuće školovanje predavača koji su svoje obrazovanje završili s veoma visokom ocjenom (više od 4,5).

Govoreći o planovima za sljedeću godinu, Braus je istaknuo kako će SRCE posebnu pažnju pridati dovršenju izgradnje i opremanja novih učionica, izradi novih tečajeva i novih programa obrazovanja, te obrazovanju novih predavača.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj SRCE-a Zoran Bekić podsjetio je i kako je većina tečajeva za studente i sveučilišne nastavnike još uvijek besplatna.

Braus je dodao i kako su se, budući je zgrada SRCE-a u adaptaciji, tečajevi održavali na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu i Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.

Bekić je podsjetio kako je SRCE utemeljeno 1971. i kako se tečajevi dijele na početne, napredne (tečajevi za sistemske inženjere), kao i tečajevi za sveučilišne nastavnike i znanstvenike.

(Hina) sdju az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara