Djelatnik MUP-a dobio gradski stan iako ga se tereti za zloporabu položaja i ovlasti

DJELATNIK MUP-a Miroslav Crnić, bivši načelnik Uprave za tehniku MUP-a, sada djelatnik Odjela za suzbijanje gospodarskog kriminala PU zagrebačke, protiv kojega se vodi disciplinski postupak zbog teških povreda radne discipline, dobio je od Grada Zagreba na korištenje stan veličine 66 kvadrata.

Kako piše Večernji list Crnić je jednom bez pitanja posudio službeni automobil, dvaput je sletio s ceste, jedan je auto oštetio na neutvrđen način, a sudjelovao je i u prikrivanju nesreća.

28. svibnja 2001. godine Crnić je, piše Večernji, samovoljno uzeo službeni automobil Audi A6 i s njim sletio s ceste napravivši štetu od 56.621 kuna. Nakon nesreće protiv njega je pokrenut prekršajni postupak, a Crnić je kažnjen sa 600 kuna i tri kaznena boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
9. studenog iste godine pomoćnik direktora AKD-a je zbog loših uvjeta sletio s ceste, a Crnić je djelatnici MUP-a naložio da napiše izjavu umjesto vozača.

14. studenog 2002. Crnić je službenim automobilom sletio s ceste, a nakon nesreće postupio je suprotno pravilima, pa je umjesto da je pozvao policiju, naredio svom podređenom da vučnom službom automobil preveze u tvrtku Novos radi popravka.

Godinu dana kasnije na neutvrđen je način oštetio službeni automobil.

Crnića se tereti i da je sudjelovao u prometnoj nesreći kada je bivša načelnica MUP-a Sanja Čanković na Staru godinu 2002. godine zbog neprilagođene brzine na križanju sletjela s ceste te se policijskim golfom zabila u rasvjetni stup. Crnić i Čanković napustili su mjesto nesreće, te su nesreću pokušali prikriti.

Crniću je stan, temeljem odluke MUP-a dodijeljen na privremeno korištenje 9. listopada 2000. godine, a ove je godine MUP zatražio od Grada Zagreba, kao vlasnika stana, odluku kojom bi im se taj stan dao na korištenje kao stan za službene potrebe u svrhu rješavanja stambenog pitanja njihova djelatnika Crnića. Gradsko poglavarstvo 21. je prosinca prihvatilo da se stan dodijeli Crniću.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara