Djevojčica preminula nakon operacije uklanjanja druge glave

Djevojčica preminula nakon operacije uklanjanja druge glave
REBECA, dvomjesečna djevojčica rođena s dvije glave, preminula je u subotu 12 sati nakon operacije u kojoj su joj tijekom maratonski dugog zahvata kirurzi odstranili nerazvijenu drugu glavu.

Santiago Hazim, direktor privatne klinike gdje je operacija bila obavljena, objavio je vijest o Rebeccinoj smrti samo nekoliko sati nakon što je bolnica objavila da je djevojčica dobro osjeća.

Prema bolničkom izvješću nisu se pojavile nikakve komplikacije nakon operacije u kojoj je sudjelovala američka ekipa od 18 liječnika i medicinskih sestara na čelu s doktorom Jorgeom Lazareffom, šefom pedijatrijske kirurgije na Sveučilištu Kalifornija u Los Angelesu, koji je uspješno operirao sijamske blizanke iz Gvatemale 2002. godine.

Takav je slučaj u medicini poznat pod nazivom craniopagus parasiticus ili "parazitski blizanac".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medicinski stručnjaci do sada su se susreli samo s osam takvih slučajeva. Prijašnjih sedam slučajeva preminulo je tijekom trudnoće dok je Rebecca uspjela preživjeti rođenje.

Druga je glava bila spojena vrhom njezine lubanje i imala je djelomično razvijen mozak, oči, uši i usta. Kako su dvije glave dijelile arterije, operacija je smatrana dosta složenom.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara