Djevojka opisala očajno iskustvo putovanja Croatia busom: "Riskirala sam život, sramite se"

Djevojka opisala očajno iskustvo putovanja Croatia busom: "Riskirala sam život, sramite se"

Screenshot: YouTube, Facebook

KATARINA Tutavac, Hrvatica s njemačkom adresom, svoje nedavno putovanje iz Metkovića u Zadar autobusom Croatia busa opisala je kao pravu noćnu moru. Ona je putem Facebooka izrazila nezadovoljstvo uvjetima koji su vladali u autobusu Croatia busa, kao i ponašanjem vozača.

"Croatia bus je službeno najgora prijevoznička tvrtka u cijelom svemiru. Više nikad u životu neću platiti tim prevarantima! Trebala sam se voziti od Metkovića do Zadra kako bih uhvatila let. Prvo, autobus je kasnio 40 minuta, a kada je napokon stigao, jedva su me pustili unutra. Zašto? Zato što je autobus bio potpuno prekrcan, a neki putnici su čak sjedili na podu. Kada sam im rekla da sam platila svoju kartu i rezervaciju, vozač mi je rekao da nije njegov problem što firma prodaje više karata za isto mjesto i da ću, ako želim ući, morati stajati dok možda neki putnici ne izađu iz autobusa u nekom drugom gradu", zgroženo piše Katarina koja se ranije bavila manekenstvom, a sada radi kao stručnjakinja za online marketing u Dortmundu.

Također, otkrila je kako je vozač tražio da plati prtljagu bez obzira što u skladištu za prtljagu nije bilo mjesta za njenu torbu pa je morala unijeti u autobus. Tražio ju je i da plati za još jednu manju torbu ali je djevojka to odbila.

"Nalazim se unutra i stojim ili sjedim na podu sljedećih pet sati. Temperatura u busu je 40 stupnjeva! I za ovaj komfor sam platila 155 kuna u jednom smjeru", zgrožena je djevojka. "Ne živim u Hrvatskoj, ali sram me je što ova kompanija nosi ime zemlje iz koje potječem.  Možete zamisliti kakav dojam turisti dobiju o Hrvatskoj nakon vožnje ovim autobusom. Srami se, CROATIA BUS!”", dodaje djevojka.

No, tu nije bio kraj problemima u vožnji. Kod Dugopolja je, naime, djevojka morala presjesti u drugi autobus kako bi nastavila vožnju prema Zadru.

"Ostavili su nas nasred autoceste, gdje sam morala riskirati život prelazeći cestu", očajna je djevojka koja je status pisala u trenutku dok je čekala autobus s kojim je trebala nastaviti vožnju.

"Jedna starica izgleda kao da će umrijeti ovdje na suncu. Nevjerojatno", završila je djevojka svoju ispovijed.

Katarina je Indexu rekla kako je dobila ispriku od Croatia busa, ali kaže kako sama isprika nije bitna koliko nužnost promjene uvjeta da bi se ovakve stvari prestale događati jer, smatra Katarina, to itekako negativno može utjecati na sliku Hrvatske u očima turista.Ovo nije prvi put da se Croatia bus u negativnom kotnekstu provlači kroz medije. Podsjetimo, u kolovozu prošle godine na magistrali između Rogoznice i Šibenika vozač je ustvrdio da 12-godišnja djevojčica ima kupljenu kartu drugog prijevoznika te ju je izbacio na cestu usred ničega.  Inzistirao je da plati novu kartu ili da napusti autobus, što je u konačnici i morala učiniti jer nije imala dovoljno gotovine za put do Zagreba.

Vozač je na kraju dobio otkaz.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara