"Djevojka s bisernom naušnicom" pobjednica festivala u Dinardu

ŽIRI 14. festivala britanskog filma, koji se održavao od 2. do 5. listopada u francuskom ljetovalištu Dinardu, nagradio je u nedjelju dva filma kojima je zajednička briga za estetiku: "Djevojku s bisernom naušnicom" Petera Webbera, dobitnika Zlatnog Hitchcocka, te "Šesnaest godina alkohola" Richarda Jobsona, nagrađenog za režiju.

Peter Webber, koji je ujedno dobitnik nagrade publike u Dinardu, primit će dvije trećine od 4600 eura predviđenih za Zlatnog Hitchcoka.

Njegov film koji pripovijeda o tajanstvenom portretu slavnog nizozemskog majstora Jana Vermeera, već se natjecao na španjolskom filmskom festivalu u San Sebastianu u rujnu. Ulogu slikara tumači poznati britanski glumac Colin Firth ("Bridget Jones"), a sluškinju Scarlett Johansson ("Šaptač konjima").
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film je adaptacija hvaljenog romana "Djevojka s bisernom naušnicom" američke spisateljice Tracy Chevalier.

Richard Jobson pripovijeda o muškarcu koji nastoji pobjeći od prošlosti obilježene alkoholom i nasiljem, uz pomoć ljubavi i humora.

Festival je prošle godine nagradio "Krvavu nedjelju" Paula Greengrassa. Ovogodišnje 14. izdanje imalo u službenom programu šest igranih filmova, a festival je odao počast redatelju "Mojeg lijevog stopala" Jimu Sheridanu, kao i Alanu Parkeru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara