Djevojko iz Zadra, prvo te prebio "Daruvarac", a sad te dokrajčila Hrvatska

Djevojko iz Zadra, prvo te prebio "Daruvarac", a sad te dokrajčila Hrvatska
Foto: Index/Facebook

NABILDANI tip ima tešku ruku. Svi u Zadru to znaju. Što si mislila kada si se s njim petljala?

Udario te šakom, pa malo poslije nogom. Što si mislila kad si se s njim petljala?

Odvalio ti je glavom u bijelu keramiku umivaonika? Što si mislila kad si se s njim petljala?

Tvoja krv ne znači ništa. Tvoje razbijeno lice ne znači ništa. 

Nije im bilo dosta

Darko Kovačević danas je izašao na slobodu. Kljasto pravosuđe nije ga uspjelo osuditi. Nije im bilo dosta što je tvojom glavom udarao u tvrdu keramiku. Nije im bilo dosta što te je šutnuo nogom. Nije im bilo dosta što ti je šakom prosuo zube.

Zadranko, prebio te je Darko Kovačević Daruvarac. I ti si jedva preživjela. Svaka ti čast. Nije lako preživjeti šake, noge, pločice, udarce u glavu, šutiranje u tijelo, lupanje glavom. Preživjela si. I sada ćeš shvatiti da je svaki taj udarac manje bolio od onog koji će ti zadati sud. Sve se zna, svaki udarac je zabilježen, od brda odvaljeni nasilnik te je udarao, lomio ti je kosti. I danas je odšetao. Slobodan.

Sve po zakonu

Darka Kovačevića u ime Republike Hrvatske sud nije uspio osuditi na vrijeme. Sudac koji mu je sudio završio je u bolnici, sutkinja koja je preuzela predmet nije uspjela završiti predmet do kraja. Zakon je jasan, onaj tko te je prebio ne može više biti u pritvoru. 

Da te je barem prebio u jesen

A moglo je sve biti drugačije. Bolje bi prošla da ti je licem udarao u umivaonik u listopadu. Znaš, slučajevi koje suci dobiju u listopadu nemaju tako dugačke prekide. Suci odu na skijanje na desetak dana i to je sve. Nema ljetne pauze. Zimi se i na Vrhovnom sudu zbog toga brže rješavaju zahtjevi za izuzećem sudaca. Zimi se i brže mijenjaju odvjetnici postavljeni po službenoj dužnosti. Na koncu, zimi i brže zacjeljuju masnice. A tko ti je kriv što te nisu pretukli u zimu?  

180 dana nije dosta

Sutra će te on, sa slobode, pitati što si mislila kada si se s njim petljala. A ti ćeš reći da si mislila da te nitko ne smije tući. I da si sigurna.

A Hrvatska će ti reći da si bila naivna i da nakon 180 dana onaj tko te je skoro ubio izlazi na slobodu. Šest mjeseci je proveo u pritvoru. Nadam se da su ti rane zacijelile. Jer Hrvatska ti upravo zadaje nove. Žao mi je.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara