Đinđić o Milutinoviću

AKTUALNI predsjednik Srbije Milan Milutinović, nakon što mu 5. siječnja iduće godine istekne mandat, ´morat će u Haagu objasniti svoju ulogu u proteklim događajima´, izjavio je srbijanski premijer Zoran Đinđić u intervjuu današnjem dnevniku ´Blic´.

´Milutinović je na spisku Haaškog tribunala i pretpostavljam da će morati u Haagu objasniti svoju ulogu u proteklim događajima, osim ako Haag ne odustane od svojih namjera, ali za to ne vidim indicije´, kazao je Đinđić. On je dodao da Milutinović ´u svakom slučaju, mora stupiti u kontakt s tužilaštvom i s njima dogovoriti formu svog nastupa´. ´Hoće li ih on uvjeriti da nema razloga da se otvara postupak protiv njega ili će taj postupak biti otvoren, a on se braniti sa slobode, ili na neki treći način, ne znam´, kazao je Đinđić.

Kad je riječ o izboru novog predsjednika Srbije, Đinđić je kazao da ne očekuje raspisivanje predsjedničkih izbora na proljeće, pošto bi to, po njemu, bilo ´maltretiranje građana, jer ti izbori ne bi rezultirali drugačije nego ovi´, već prije toga treba pristupiti izradi novog Ustava Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također, kazao je srbijanski premijer, ne očekuje raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora. ´Parlamentarni izbori će biti raspisani kad im bude vrijeme, a to znači u prosincu 2004. godine, osim u situacijama predviđenim zakonom, a to je izglasavanje nepovjerenja vladi. Sve drugo su političke spekulacije´, rekao je Đinđić.

Đinđić je prethodnih dana najavio da će se, čim se konačno usvoji ustavna povelja zajednice Srbije i Crne Gore, pristupiti izradi novog Ustava Srbije, koji bi trebao biti usuglašen u idućih šest mjeseci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara