Djivan Gasparyan snimio glazbu za "Družbu isusovu"

JEDAN od vodećih svjetskih etnoglazbenika Armenac Djivan Gasparyan dovršio je snimanje glazbe za hrvatski film "Družba Isusova" Silvija Petranovića, koji bi premijeru trebao imati ove godine, izvijestila je danas producentska kuća Maydi film iz Zagreba.

Prvi dugometražni igrani film Silvija Petranovića, utemeljen na istoimenoj knjizi Jirija Šotole, sada je u fazi postprodukcije.

Gasparyan je u Erevanu (Armenija) sa suradnicima izveo kompozicije s osam duduka (tradicionalni armenski instrument, vrsta frule od drveta marelice), a angažirao je i Hrachika Mouradyana na instrumentu kamanči (zvuk violine).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sedamdesetpetogodišnji Gasparyan dosad je radio, među ostalim, na filmovima "Posljednje Kristovo iskušenje" i "Gladijator", s Peterom Gabrielom, Brianom Enom i Michaelom Brookom.

U "Družbi Isusovoj", povijesnoj priči iz 17. stoljeća, glume Milan Pleština, Leona Paraminski, Ivica Vidović, Mustafa Nadarević, Matija Prskalo, Livio Badurina, Galliano Pahor. Film je sniman na Lonjskom polju, u Ribniku, Valpovu, Varaždinu.

Sufinancijer je Ministarstvo kulture RH, a jedan od koproducenata je Hrvatska radiotelevizija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara