Đukan "tiho" otišao iz IGH jer je dobio posao vrijedan 100 milijuna eura?

Tekst: I.Kri.
Foto: igh.hr

PETAR ĐUKAN je krajem svibnja otišao s mjesta predsjednika Nadzornog odbora IGH, ali je ostao direktor tvrtke Centar Gradski podrum. Suvlasnik te tvrtke je IGH, a Centar Gradski podrum je investitor velikog stambeno-poslovnog kompleksa koji se gradi u samom centru Zagreba.

Miran i tih razlaz s Đukanom Jure Radić i IGH su, navodno, platili prepuštanjem vlasničkog udjela u toj tvrtki Đukanu, piše Jutarnji list. IGH je vlasnik 37,5 posto u tvrtki Centar Gradski podrum, a kada su 2007. godine predstavljali projekt Ban Centar u Zagrebu, oni su imali udjel od 42,5 posto. Nije jasno gdje je u međuvremenu nestalo 5 posto razlike.

Projekt vrijedan 100 milijuna eura

Od početka tog projekta Đukan je za njega bio glavni čovjek. Ban Centar je trenutno najveća stambeno-poslovna investicija u glavnom gradu Hrvatske te je njezina vrijednost oko 100 milijuna eura. Kada bude završen, centar će uz Trg bana Jelačića imati 600 podzemnih garaža, 70 stanova površine više od 10 tisuća četvornih metara te 7.600 četvornih metara poslovnih prostora.

Cijena kvadrata trebala bi biti od 5 do 7 tisuća eura, a projekt bi trebao donijeti čistu dobit od 40 milijuna eura. Radovi na centru su počeli prije godinu dana, a najavljeno je da će centar biti gotov za godinu i pol.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara